20 περίεργες συμπεριφορές σκύλου και τα νοήματά τους

Γνωρίζουμε ότι αγαπάτε πραγματικά τα σκυλιά σας, αλλά υπάρχουν στιγμές που συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν καταλαβαίνετε και μερικές φορές η συμπεριφορά του σκύλου σας μπορεί να είναι αστεία, ενοχλητική ή απλά πρέπει να γυριστεί.

Ας μιλήσουμε για τις 20 περίεργες συμπεριφορές και τις έννοιες τους:

1. καμπυλότητα

Μια λυγισμένη στάση στα σκυλιά μπορεί να φανεί όταν φοβούνται και αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτα, κυνηγούν πάνω από τα σκυλιά που προσπαθούν να κάνουν τους μικρούς τους που θέλουν να γίνουν αόρατοι, ενώ ο σκύλος καμπούρισε ακόμη και όταν κακοποιήθηκε, δέχθηκε επίθεση ή επιπλήξει.

2. Γιατί τα σκυλιά σέρνουν τους γλουτούς τους στο έδαφος ;!

Δεν είναι τόσο αστείο και δεν πρέπει να είναι ενοχλητικό, το σκυλί σας να σύρει το πισινό του στο έδαφος είναι επίσης γνωστό ως “scoot” και είναι σχεδόν πάντα ένα σημάδι ότι κάτι ερεθίζει το σκυλί σας, όπως λοίμωξη, φλεγμονή ή σκουλήκια.

Τα σκυλιά έχουν πρωκτικούς σάκους που βρίσκονται και στις δύο πλευρές της πλάτης τους, που περιέχουν ένα αρωματικό υγρό. Αυτοί οι πρωκτικοί σάκοι μπορούν να μπλοκαριστούν, να φλεγμονή ή να έχουν αποστήματα, γι ‘αυτό τα σκυλιά αρχίζουν να ταλαντεύονται, είναι η προσπάθειά τους να ανακουφίσουν τον πόνο και την ταλαιπωρία, μπορεί επίσης να προσπαθήσει να γλείψει την πληγείσα περιοχή για να αισθανθεί καλύτερα.

3. Γιατί τα σκυλιά χασμουριούνται ;!

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι ένα σκύλο χασμουρητό είναι κουρασμένο, αλλά αυτό συνήθως δεν συμβαίνει καθώς τα σκυλιά χασμουρητό είναι μια μορφή επικοινωνίας, τα σκυλιά χασμουρητά όταν αισθάνονται άγχος, όπως όταν «βρίσκονται σε ένα νέο περιβάλλον ή περιβάλλονται άλλα σκυλιά. , θα βλέπετε αυτήν τη συμπεριφορά συχνότερα στα κουτάβια όταν βρίσκονται γύρω από άγνωστα σκυλιά.

Τα σκυλιά χασμουριάζουν επίσης για να σηματοδοτήσουν ότι δεν αποτελούν απειλή εάν ένα ζώο ή ένα άτομο πλησιάσει, ένα σκυλί μπορεί να κοιτάξει μακριά και να χασμουρηθεί, αυτός είναι ο τρόπος του σκύλου να πει ότι αισθάνεται απειλημένος ή ανήσυχος αλλά δεν θα επιτεθεί στα σκυλιά, χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο γλώσσας του σώματος γενικά χρησιμεύει στην αποφυγή συγκρούσεων.

Τα σκυλιά μπορούν επίσης να χασμουρηθούν όταν επιπλήξουν από έναν άνθρωπο ή σε άλλες αγχωτικές καταστάσεις, το χασμουρητό είναι επίσης ένας τρόπος για τα σκυλιά να μειώσουν τον ενθουσιασμό τους, για παράδειγμα όταν παίρνετε το λουρί για να τα περπατήσετε.

4. Γιατί σκάβουν τα σκυλιά ;!

Τα σκυλιά σκάβουν στην αυλή σας για διάφορους λόγους, μπορούν να θάψουν παιχνίδια ή οστά για να τα προστατεύσουν από άλλους θηρευτές, μπορούν ακόμη και να σκάψουν για να κρυώσουν σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, οι έγκυες σκύλες μπορούν να σκάψουν μια τρύπα ως τρύπα που φωλιάζουν για να δημιουργήσουν ένα σπίτι για τα κουτάβια της .. αλλά τις περισσότερες φορές τα σκυλιά σκάβουν για να ανακουφίσουν την πλήξη ή μόνο για διασκέδαση.

# Ας προχωρήσουμε στην επόμενη σελίδα : για περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του σκύλου σας #